MUHAMMED BİN NUSAYR HAKKINDA İMAM HASAN EL-ASKERİ (AS)’DEN HADİSLER.
Uzun bir hadiste : “...11. İmam Hasan el-Askeri (as) dedi ki : Muhammed bin Nusayr nurum, kapım, benden sonra söylediği şeylere hüccetimdir. Kendisi doğruluk üzerindedir, yalan yoktur.” (Hüseyn bin Hamdan el-Hasibi “el-Hidayet’ül Kübra” Kısmil Ebvâb S.84)
Hüseyn bin Hamdan el-Hasibi’den, Muhammed bin Salih eş-Şibi dedi ki: Ali bin Hassan dedi ki: Düşmanlardan bir grup Muhammed bin Nusayr’ın maneviyatı iddia ettiğini söylediklerini işittim. Sonra onun yanına gittim ve dedim ki: “Sizin maneviyatı (tanrılık-peygamberlik vs.) iddia ettiğinizi düşmanlardan ve kincilerden işittim.” Dedi ki: “Vallahi onlar Emir’ül Mümin’e ve diğer imamlara yalan isnad ettiler.” (Hüseyn bin Hamdan el-Hasibi “el-Hidayet’ül Kübra” Kısmil Ebvâb S.85)
El-Hasibi’nin tespitinde, Ali bin Abdulgaffar dedi ki: Şiadan Muhammed bin Nusayr hakkında söylentiler çoğaldı, ben Ebu Muhammed el-Hasan el-Askeri (as)’ye mektup yazarak, bazıları sizin hakkınızda rablık iddiasında bulunuyorlar ey seyyidim. Bunlarla ilgili şeyi beni bilgilendir ki onunla amel edeyim. Bana buyurdu ki : Onların dediklerini biz onlardan daha iyi biliyoruz. Muhammed bin Nusayr bunu nasıl der ki, hüdada o benim kapımdır, tıpkı Selman ın Hz. Ali nin kapısı olduğu gibi. (Hüseyn bin Hamdan el-Hasibi “el-Hidayet’ül Kübra” Kısmil Ebvâb S.85)