nihal
tekirdağ
9 merhaba
ben sünniyim. ama sözlüm nusayri. ben bunu sözlendikten sonra öğrendim. nusayrileri tanımaya çalışıyorum ama burası üye olamayacağımı söylüyor. yaşayışlarıyla alakalı bilgilenmem lazım. evlenip evlenmemek konusunda doğru bir karar vermek istiyorum. o yüzden burada yazılanları okuyamasamda bana en doğru bilgileri alabileceğim kaynakları söyleyebilirseniz memnun olurum.
Ebu-Esed
Antakya
7 Derya Hanım'a,
Şerre inanıp, şerri yaşayan birinin Türk kökenli olması ona ne fayda getirir? Hakk'a inanıp, hakkı yaşayan Türk kökenli olmasa ona ne zarar verir? Fazilet soyda sopta değil, imandadır.
Nihal Hanım'a...
Sözlendiğinize göre doğal olarak sözlendiğiniz kardeşimizi tanıyor olduğunuzdan yola çıkıyorum. Eğer onun hareketlerinde bir şer alameti görmediyseniz nasıl adlandırıldığının ne önemi var? Şer alameti gördüyseniz neden sözlendiniz? Eğer sırf kendini Nusayri-Alevi olarak tanımlaması sizde soru işaretleri yaratmışsa, İslam'ın öz şekli olan bizi araştırmaktan ziyade kendi içinize dönüp kendinizi sorgulamanız icap edecektir. Kur'an sizin de elinizde var, düşünerek okursanız zaten bizi bulursunuz. O halde sizin içinizde soru işareti yaratan şey bizim inanışlarımız değil, henüz aşamadığınız toplumsal ön yargı ve içinde bulunduğunuz toplumun sizin hakkınızda ne düşündüğü kaygısıdır.
Biz toplumun değil, Allah'ın kulu olmayı tercih ettik.
1420 yıl boyunca kınanma ve katledilme uğruna hakkı emrettik, şerri nehyettik. Asla ilk kılıç çeken olup, Allah'ın emrine itaatsizlik etmedik.
cevdet
iskenderun
6 nihal'e
yol yakınken dön.
asla duygularınla hareket etme. bizim kulturumuzu tanımak ve kabullenmek ve sevmek için harcayacagın zamanı ziyan etme.
eger evlenirseniz biriniz inançlarından vazgecmek ve hayatı boyunca acı cekmek zorunda kalacak. onlarca yasanmıs kötü örnege bir yenisini daha eklemeyin.
duygular degil mantık ve gercekler önemli olmalı.
cunku hiçbir gercek yok edilemiyor.
sen baskasın sözlün bambaska.
tabii eger kendini inkar etmiyorsa.
derya'ya
kim demiş bizim kokenimizin arap olmadıgını. bu deli sacmalarını çiğneyen üç beş tane kendini bilmez var. onların kalpleri curumuş. onlar yeri geldiğinde yahudi olduklarınıda idda ettiler. saf ve hersey olmaya hazır kişiliksiz bunalımlı insanların attığı iftiraları dillendirmenin amacı ancak kıskanclık olabilir. yeri geldi sapık dediler, olmadı dinsiz dediler, olmadı siz bizim gibisiz diyorlar. ben bile takip edemiyorum artık.
acaba yarın ne diyecek bu gizlenmiş hainler.
bekliyorum,,,,,,
18/02/09 18:32
nihal
tekirdağ
4 öncelikle zahmet edip önceki mesajıma cevap veren herkese teşekkür ederim.
ben sözlendikten sonra öğrendim sözlümün nusayri olduğunu. anadolu alevilerini oldukça yakından tanıyorum ama daha önce hiç nusayri bir tanıdığım olmadı. benim ailem farklılıklarımız olduğunu düşünüyor. onlarda benim gibi anadolu alevilerinin birkısmının radikal ve islamiyetten uzak davranışlarını bildikleri için evlenmemize pek gönüllü değiller. biz sözlümle ayrı şehirlerde olduğumuz için birbirimizin yaşantısını çok derinlemesine bilmiyoruz. her iki tarafta müslüman olduğuna göre sorun çıkmaz diye düşünüyorum ben. başka dinden olup dinsel hiçbir ortak noktası olmayan insanlar geçinebiliyorken biz neden geçinemeyelim birbirimize saygılı olduktan sonra diye düşünüyorum ama tabiki bu duygusal anlamda düşüncelerim. zaten aşk mantığıma engel. benim ailem onun inancına karışmazlar ancak ben nusayri bir erkeğe farklı gelirmiyim diye düşünüyorum. benim islamiyet adına yaptığım ibadetlerde ramazanda sağlığım elverdiği kadar oruç tutarım, arada 1-2 vakit namaz kılarım, kandillerde durum elverdiği ölçüde ibadet ederim. birde 2 bayramımız var. bunun haicinde bende vazifelerini tam yapabilen biri değilim
18/02/09 19:21
CEVDET
iskenderun
3 NİHAL, KONUYA bu kadar mantıklı ve olgun yaklaştıgın ve yaygara cıkarmadıgın için tesekkur ediyorum sana.
SANA 2008 yazında yapılan bir dugunden bahsedeyim. cevresi cok geniş olan gercekten itibar sahibi olan bir bir akrabam oglunun bizden olmayan biriyle yapacagı evlilige SEN BİLİRSİN OĞLUM AMA BİZDEN BİRSEY BEKLEME demiş ve hiçbir tanıdıgını cagırmadı.erkek tarafının sadece cok yakın akrabaları HERSEYE RAGMEN dügüne geldiler. toplanma amacı dügündü ama sanki iki rakip partinin militanı gibiydi herkes. masalarda gelini ve damadı cekistiren, yakıstırmayanlar VE dugunun baslarında mutlu gorunmeye calısan çiftimiz. sanki yas vardı ama ölü yoktu.
1,5 saat surdu dugun ve 21 gibi salon bosaldı. hatayda dugunler en az 5 saat surer hatırlatmak isterim. ve evlendiler SONUÇTA...
damadın babası oglunun dugununden cıktı ve hala gorusmuyorlar.
buna cahillik falan diyerek geciştirmek bence saflık olur. sosyal bir mirasın ziyan edilmesine razı olmadı babanın gonlu. oğlu pahasına.
nasıl soylesem yazık oldu babaya bence. anne halen gecemiyor oglundan, ana yüregi sonucta.
yani bu iş dısardan gorundugu gibi degil nihal hanım.
kesinlikle size karsı soylemiyorum, sadece zaten yok olmakta olan bir kulturun ferdi olarak soyluyorum. ben de bu evliliklere karsıyım. zaten ömür boyu mutlu olanı ne gördüm ne duydum. yine de umarım siz ilk olursunuz. AMA hele birde cocuk olduktan sonra o zaman asıl sorunlar baslıyor.
ALLAH hiçbir nusayriye ve yakınına boyle bir evlilik yaşatmasın
UMARIM KUSURA BAKMAZSINIZ
19/02/09 09:44
nihal
tekirdağ
1 açıklamalarınız için teşekkürler Cevdet Bey. Şu durumda ayrılık çok zor. ancak ciddi ciddi düşünüyorum. Belki en başta haberim olsaydı ayrılırdım. Sözlümde bunu bildiği için bana söylememiş. ailesine benim bildiğimi ve sorun olmadığını söylemiş. zaman geçtikçe sevgi büyüyor ve ayrılmak zorlaşıyor. Sizin mesajlarınızı okumadan önce ne gibi zorluklar olabilirki diye pek fazla umursamıyordum. Ancak siz kati bir şekilde yürümez deyince bende biraz daha fazla düşünmek zorunda hissetmeye başladım. Malesef bu konuda sözlüm bana hiç bir şey anlatmıyor, birşey sorduğumda da kızıyor. seviyorsan her engel aşılır diye kestirip atıyor. ne yapacağımı şaşırdım açıkçası