QUOTE(siyah @ Mar 26 2008, 06:52 PM)

Karaduvar beldesi, MERSİN-ADANA yolu üzerinde sahile doğru uzanan bir belde. Bu güzel beldemiz Mersin merkeze bağlı uzak mahallelerden biri. Bu ve başka sebeplerle gelişim yönünden eksik bırakılmış bir belde. Karaduvar halkı tarım ve kıyı şeridinde olması sebebiyle balıkçılıkla uğraşıyor. Belde sakinlerinin büyük bir kısmı Nusayri. Bu günlerde uzun süredir problem yaşadıkları petrol atıklarından dolayı huzursuzluk hat safhada. Petrol arıtma tesisi olan Ataş Rafineri'nin hemen yanına kurulu bu yerleşim yeri artık arıtma sözcüğünü fiilen görmek için meclise bir önerge göndermeyi başardı. Halen sorun üzerine çalışmalar devam etmekte.
Apartman tipi 2-3 katlı evlerin arasında tek katlı müstakil evler mevcut. Çocukların eğitim için merkezdeki lise ve ilköğretim okullarını seçmesinin yanı sıra genelde şehir merkezine göç oranı çok fazla. Fakat doğuya doğru köysel bir yaşam tarzı hala hükmünü sürdürüyor.
Gelenek ve yaşam tarzları şehir yapısında sıkışmış Nusayriler kadar. Fakat genç ve yetişkinler geleneklerinden taviz vermemeye özen göstermekte. Bayramların yapılıyor oluşu ve dilin korunması (gençlere aktarım) bunu gösteriyor.

--->Karaduvar Antik Su Kemeri

--->Kıyıdan bir görünüm

--->Çay kenarından görünüm
Esselamünaleyküm Ali Haydar Kardesim
Üc yildir Karaduvar'i görmemistim,sayende gözlerimin pasi silindi.Almanya'da yasadigimdan dolayi vatana hasret duyuyorum.Ama insaallah temmuzda hem Antakya'ya,hemde Mersin'ime kavusacagim.
Allah senden de,bu foruma emegi gecen herkesten de razi olsun.
Allaha emanet olun
KUMRU