Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: sizce bu kadar açık olmak iyi mi?
nusayri-alevi forum > NUSAYRİ ALEVİLİKLE İLGİLİ GENEL FORUMLAR > SERBEST KÜRSÜ (Nusayri Aleviliği ile ilgili)
nilem
Dün kitapevlerinden birini gezerken bi kitaba rastladım.inan Keser die bi yazar Nusayrilik kitabını yayınlamış.büyük bi heyecanla kitabı incelemeye başladım.ama baktıkça neye uğradığımı şaşırdım çünkü sır denilen ne varsa hepsi bu kitapta ortaya dökülmüş.
Sizce bu kadar şeffaf olmak , bu kadar açık olmak iyi mi?
denyen
Elbette açık olmak iyi değil bu açıklık değil, bu resmen ihanet ama ne yapalım bizlerden de sadık olmayanlar var bu teşir olayı yeni değil malesef uzun bir zamandır var bu gittikçede yayılmakta ama önemli olan kalbimizdeki sır onu ne satın alabilirler nede çözebilirler.

Daha vahim şeyler var onlarla mücadele edilmeli dayanışmalar o yönde yapılmalı kişi ve kişiler kimlikleri, duyumdan ibarettir bakmakla yetinilir, duymaklada olmaz ama görmek istersen uzaklar bile nafile işte orada ne göz nede kulak önemlidir onu hissedersin işte sırlar böyle şeylerdir bunu sence anlayabilirlermi ifşa edebilirlermi.
kybele
neler yazmış hangi sırrı açığa çıkarmış ya da rahatsız olduğun nokta ne bunları bizimle paylaşırsan yardımcı olabiliriz sana ama şimdi kitabın içeriğini bilemediğimden yorum yapmayı doğru bulmuorum[color="#808000"][/color]
Ebu-Esed
QUOTE(kybele @ Jun 13 2008, 05:20 PM) *
neler yazmış hangi sırrı açığa çıkarmış ya da rahatsız olduğun nokta ne bunları bizimle paylaşırsan yardımcı olabiliriz sana ama şimdi kitabın içeriğini bilemediğimden yorum yapmayı doğru bulmuorum[color="#808000"][/color]

Aziz kardeşim,

Zikrettiğin kitabı okumadım ama başkaca kitaplarda, kastettiğin şeylerin aynısını okudum... Ama Allah'tan yazılanların çoğu yarım yamalak hatta yanlış, saçma sapan şeyler. Böylece bilmeyen hangisi gerçek hangisi değil anlamıyor. Umarım senin okuduğun kitapta da aynıdır.

Böyleleri bana bir ismi hatırlatıyor: Süleyman el-Adani... Ona uygulanan had hafızalardan silinmiş olacak ki ihanet yine aldı başını gidiyor. Kendilerine verilen bir zerre sırrı bile taşıyamıyorlar ki, daha derin sırlara vakıf olabilsinler.

Allah'ın hidayeti ve rahmeti O'nun yolunda gidenlerle olsun!
siyah
İnan keserin kitabı dini öğretilerimiz, namazımız, kültürümüz vs. bizimle ilgili ne varsa içeren hatta namazı türkçeleştirip yayınlandığı bir kitap. kitap yanlı değil fakat "sır" alenen ortaya konulmuş durumda. daha önce de bu kitapla ilgili tartışmalar yapıldı. İnan Keser bizden biri değil. arapların yaşadığı bölgelerde araştırma yapmış ve insanlarımızla şeyhlerimizden aldığı bilgileri aracısız neşratmiş. yani kitaptaki bilgiler direk konuşmalardan olduğu gibi "el- Bakura`s Süleymaniyye" isimli küfür kitabından da yararlanmış ve sır bilgileri buaraan temin etmiştir. yaptığı çalışma safça ve yararlı olmak isteğiyle yazılmış görünebilir. fakat bu kadar bilgiye ulaşıp derleyen birisi, o toplumu yaralayacak bir harekete girmemeliydi. "sır" ile ilgili noktaları ortaya koyarak bunu yapmış ve istese de istemese de taraf olmuştur. zaten şahsın bu kitabının çıkması sonrası akibetinin meçhul olduğu söylenmekte (onu da üzmüş birileri(!)).
Ebu-Esed
QUOTE(siyah @ Jun 16 2008, 05:15 PM) *
İnan keserin kitabı dini öğretilerimiz, namazımız, kültürümüz vs. bizimle ilgili ne varsa içeren hatta namazı türkçeleştirip yayınlandığı bir kitap. kitap yanlı değil fakat "sır" alenen ortaya konulmuş durumda. daha önce de bu kitapla ilgili tartışmalar yapıldı. İnan Keser bizden biri değil. arapların yaşadığı bölgelerde araştırma yapmış ve insanlarımızla şeyhlerimizden aldığı bilgileri aracısız neşratmiş. yani kitaptaki bilgiler direk konuşmalardan olduğu gibi "el- Bakura`s Süleymaniyye" isimli küfür kitabından da yararlanmış ve sır bilgileri buaraan temin etmiştir. yaptığı çalışma safça ve yararlı olmak isteğiyle yazılmış görünebilir. fakat bu kadar bilgiye ulaşıp derleyen birisi, o toplumu yaralayacak bir harekete girmemeliydi. "sır" ile ilgili noktaları ortaya koyarak bunu yapmış ve istese de istemese de taraf olmuştur. zaten şahsın bu kitabının çıkması sonrası akibetinin meçhul olduğu söylenmekte (onu da üzmüş birileri(!)).

Pek üzülemeyeceğim doğrusu smile.gif
zülfikar
QUOTE(nilem @ Jun 13 2008, 10:43 AM) *
Dün kitapevlerinden birini gezerken bi kitaba rastladım.inan Keser die bi yazar Nusayrilik kitabını yayınlamış.büyük bi heyecanla kitabı incelemeye başladım.ama baktıkça neye uğradığımı şaşırdım çünkü sır denilen ne varsa hepsi bu kitapta ortaya dökülmüş.
Sizce bu kadar şeffaf olmak , bu kadar açık olmak iyi mi?

malesef bu sırrı tasımayanlar var bu kadar açıklılık iyi deil ama aramızdan bazen böyle şerfsiz insanlar çıkıyor
seyid
selamun aleykum kardeşler

inan keser'in "nusayriler" adlı kitabı 2002 de basıldı yani yeni bir şey değil aramızda aylarca kalmış saha çalışması yapmış herkesle konuşmuş yani yolda rastladığı biriylede konuşmuş ve şeyhlerle konuşmuş fakat şeyhlerimizin cevaplarından çok sıradan olan insanların cevaplarına yer vermiştir zaten onunda istediği budur bu alevi değildir fakat ona ön ayak olan sözde alevi malesef her toplumda olduğu gibi bizdede vardır işte bu yüzden yani bunlar işaret ederek 12 İamam larımız a.s ecmain "ilmi hakketmeyene vermeyin ilmi katletmiş olursunuz" buyurmuşlardır.

biemenetilleh
şehzade
slm. bence artık bu tabuların yıkılması lazım...bizim dinimiz gizli bir tarikat değil ki her kuralı herkes için bir sır olsun..neyi kimden saklıyoruz..bir zaman yavuz un zulmünden kaçmak için böyle bir yol düşünülmüş ve gizlenmesi yoluna gidilmiştir...osmanlı zamanında bu sonraki dönemlerde de devam etmiştir..ama artık böyle bir şeye ihtiyaç olmadığını düşünüyorum.

ATATÜRK Cumhuriyetinde artık özgürce bizde kendimizi tanıtabiliriz veya araştırmalara konu olabiliriz.ben şahsen bu konularda açık olurum ....
seyid
QUOTE(şehzade @ Jul 6 2008, 11:40 AM) *
slm. bence artık bu tabuların yıkılması lazım...bizim dinimiz gizli bir tarikat değil ki her kuralı herkes için bir sır olsun..neyi kimden saklıyoruz..bir zaman yavuz un zulmünden kaçmak için böyle bir yol düşünülmüş ve gizlenmesi yoluna gidilmiştir...osmanlı zamanında bu sonraki dönemlerde de devam etmiştir..ama artık böyle bir şeye ihtiyaç olmadığını düşünüyorum.

ATATÜRK Cumhuriyetinde artık özgürce bizde kendimizi tanıtabiliriz veya araştırmalara konu olabiliriz.ben şahsen bu konularda açık olurum ....

s.aleyküm sayın şehzade bu gizlilik yavuzun dönemindemi başlamış?
mekzunsincari
QUOTE(şehzade @ Jul 6 2008, 12:40 PM) *

EĞER BİR ARAP ALEVİSİYSEN
inancınız hakkında bilmediğiniz konularda yorum yapmayınız.
yaptığınız yorumu neye ve hangi bilgilere dayanarak yaptığınızı doğrusu meraK ETMEKTEYİM??????

selamlar
şehzade
tabi ki yavuz döneminde başlamış gizlilik tarafı saklanma osmanlı devleti boyunca devam etmiştir...bütün bilimsel kaynaklar bunu yazar..

biraz kendi kabuğundan sıyrılabilirsen sen de görürsün...

ayrıca yorum yaparken sana mı soracaz. sen kimsin ...nusayri aleviliği senden mi öğrenecez.
Ebu-Esed
QUOTE(şehzade @ Jul 6 2008, 10:39 PM) *
tabi ki yavuz döneminde başlamış gizlilik tarafı saklanma osmanlı devleti boyunca devam etmiştir...bütün bilimsel kaynaklar bunu yazar..

ayrıca yorum yaparken sana mı soracaz. sen kimsin ...nusayri aleviliği senden mi öğrenecez.

Sevgili kardeşim,

Öncelikle belli dönemlerde eleştirel yaklaşımdan uzak olunduğunda "dünya düzdür" gibi tezlerin bilimsel gerçekler olarak satıldığını ve bu uğurda aydın zihniyetlerin öldürüldüğü unutulmamalıdır. Ve yine unutmayalım ki bilim adamı olarak size satılan bazı insanlar bilimselliğin gereği olan tarafsızlığı sergilemez, bilimsel metodolojiden bihaberdirler. Her sakallı şeyh de değildir.

Eğer "sır" Yavuz ile birlikte girmiş ise Alevi geleneğine, merak ediyorum Ebu-Said Meymun ibn el-Kasım et-Tabarani (KS)'nun kitaplarında sırrın korunmasından bahsedilmesi nasıl açıklanacaktır? Ki Tabarani yaşarken Yavuz bir aminoasit bile değildi.

Ama en önemlisi: Alevi, ettiği biyat nedeni ile diğer Aleviler ile kardeştir. Bunun gereğini yerine getirmek hepimizin boynunun borcu. Nifağın bizi nerelere getirdiği malum! Bu yüzden birbirimizle nasıl konuştuğumuza lütfen dikkat edelim.

Selam ala'l mu'minîn
şehzade
SELAMLAR..dediğin kitabı bilmiyorum ama araştırırm bakarım ne yazdığına ......açıkçası sır ır ne olduğunu ve neden korunması gerektiğini de anlamış değilim..sır dinimizi başkalrına anlatmamaksa çoktan çiğnenmiş ve çiğneniyor...açıkçası kimsenin de umurunda değil bu....
sır bize öğretilen kelimelerse gizli tarafı ne onu da anlamış değilim..açıkçası kimse bana daha bunun açıklamasını yapamadı..hep klişe cümleler...

belki de ben iyi öğrenememişim ya da bana öğretememişlerrr....ama şu an kendim araştırıyorum
mekzunsincari
QUOTE(şehzade @ Jul 6 2008, 11:39 PM) *

gizliliğin yavuz döneminden başladığını iddia ederek inancımız hakkında doğru düzgün bir bilgiye sahip olmadığın anlaşılıyor o nedenle ben sana en başta "EĞER BİR ARAP ALEVİSİYSEN" diye sordum. çünkü bilgili bir arap alevisi
bu sırrın imamlar hatta peygamber döneminden geldiğini ve bu sırrın daha önceki tüm peygamberler döneminde var olduğunu bilir.

size bunu kanıtlamak ebu said ve ya hüseyin bin hamdan yada cillinin kitaplarından örnekler vermeyeceğim.
size oniki imamlardan imam ali zeynal abidin (as) ın bir şiirinden kanıt verecem her halde size yeterli olur.

"gizlerim elbette cevherlerini bilgimin
ki cahil gerçeği görüp fitneye düşmesin
bu yolda ebu hasan, hüseyin'in önündeydi
ondan önce de bunu hasan'a öğütledi
nice bilgi cevheri var ki, vursam açığa
kesin sen puta tapanlardansın, derler bana
ve güzel bulup işin en iğrenç olanını
müslüman adamlar helal kılardı kanımı"

bu şiir her halde sizi tatmin etmiştir
beyefendi yorum yaparken bana sormana gerek yok sana zahmet siz iskenderunlusunuz. gidin akad gibi çok güzel bir derneğiniz var ve iskenderunda gerçekten ülema denilebilecek büyük hocalarımız var onların yanına gidin ve biraz ilim alın.
böylelikle batıniliğin ne zamandan geldiğini öğrenebilirsiniz. ve bilgi sahibi olduktan sonra gelip doğru yorumlar yaparsınız. böylelikle başkalarının kafasını karıştımış olmazsınız.

selamlar.....
şehzade
demek peygamber ve hatta peygamberler zamanından gelmiş bu sır.................
Merak ediyorum bu sır sadece nusayrilere mi özgüdür..yoksa tüm müslümanlara ve ya inanalarda biliyormdur
herkes biliyorsa bu bir sır mıdır.nusayrilere özgüyse belli bir nedeni var mıdır

yazdığın şiir hiçbir şey kanıtlamıyor maalesef..ayrıca bu iskenderunda ilim irfan sahibi kimleri tanıyorsun merak etmekteyim..varsa benim bilgim dışında birileri ona da sorarız....

neyse bu siteye tesadüfen girdim üye oldum..pek te başarılı bulmadım açıkçası.Amacım kesinlikle karalamak veya kafa karıştırmak değil..
şehzade
ayrıca doğru yorumun tanımını bana yaparmısın.bende doğru yorum yapmak isterim

ya da dur yapma vazgeçtim...boşver konuyu kapatalım.ben ilim irfan sahiplerine sorarrım
mekzunsincari
QUOTE(şehzade @ Jul 8 2008, 06:46 PM) *
demek peygamber ve hatta peygamberler zamanından gelmiş bu sır.................
Merak ediyorum bu sır sadece nusayrilere mi özgüdür..yoksa tüm müslümanlara ve ya inanalarda biliyormdur
herkes biliyorsa bu bir sır mıdır.nusayrilere özgüyse belli bir nedeni var mıdır

selam
sorularınızın cevabını eminim iskenderundaki akad derneğinin inanç önderleri verebilir.
zahmet edip sorabilirsiniz. ayrıca adı üstünde sır ve sır burada tartışılmaz.

yazdığın şiir hiçbir şey kanıtlamıyor maalesef..ayrıca bu iskenderunda ilim irfan sahibi kimleri tanıyorsun merak etmekteyim..varsa benim bilgim dışında birileri ona da sorarız....
neyse bu siteye tesadüfen girdim üye oldum..pek te başarılı bulmadım açıkçası.Amacım kesinlikle karalamak veya kafa karıştırmak değil..
şiir konusuna gelince
ne yazık ki inancımız hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığından olacak, sana bu şiir bir şey ifade etmedi. aynı şekilde iskenderundaki şeyhlere bu şiirin manasını tartışabilirsin.
iskenderunda yaşıyorsun ve iskenderunda ki saygın şeyhleri bilmiyorsun araştırırsan eminim öğrenirsiniz.

siteyi başarılı bulup bulmama konusuna gelince bu sizin kendi fikriniz. ve sanırım siz bu forumun şeffaf olmasını istiyorsunuz o nedenle hoşunuza gitmemiş olbilir.

slm. bence artık bu tabuların yıkılması lazım...bizim dinimiz gizli bir tarikat değil ki her kuralı herkes için bir sır olsun..neyi kimden saklıyoruz

sizce sanırım tabu dediğiniz dini kurallların yıkılıp herşeyin açıklanması gerekir. böyle olursa eminim siteyi beğenirsiniz.
günümüz genç aydın okumuş aleviler sır tutulmaması gerektiğine herşeyin açıklanması gerektiğine inanıyor. benim anlayamadığım bu kadar okumuşlar ve sözde aydın olmuşlar kendi inançlarını niye araştırma gereği hissetmeden yukarıda verdiğiniz beyanatın benzerlerini yapmaktadırlar?????????????????????????????????

git kardeşim biraz oku biraz araştır kendi inancını iyice öğren ondan sıonra fikir beyanında bulun.
sözüm burada sadece 'şehzade' size değil bu şekilde düşünen tüm alevi gençlere yada alevi olduğunu iddia eden gençlere. eğer alevi isek aleviliğin gereklerini yapalım ve biraz inancımızı araştırarım.

batın yani sır vamı
şiir sizi ikna etmedimi peki size bir iki kur'an ayetinden örnekler vereyim

Allah (cc) kur’anı kerimde şöyle buyurmuştur: “bu dünyada kör olan kimse ahirette de kördür, üstelik iyice yolunu şaşırmıştır.” Bu ayettin normal anlamına baktığımız zaman; bu dünyada kör olan bir insanın ne kadar çok imanlı olursa olsun ahirette yine kör olarak haşır edileceği gibi daha sapmış olacak. Oysa bu Allah (cc) adaletine uymaz. Bu ayette asıl anlatılmak istenen batını yorum: ayette kör kelimesinden kasıt (bildiğimiz anlamda gözleri görmeyen kastedilmemiştir) hak yoldan sapanlardır. Onların gözü kördür çünkü gerçek yolu görememektedirler. “onlar doğru yolu tutmuş olsalardı onlara bol sur verirdik” Cin suresi 16. ayetinin normal anlamı doğru yolda gidenlere Allah (cc)’nin su içireceğidir. Ama ayetin asıl anlatmak istediği bu değildir. Bu ayetin asıl mesajını Muhammed el-bakır (as)’dan dinleyelim: “onlar doğru yolu tutmuş olsalardı onlara bol su verirdik” ayeti şöyle rivayet etmiştir: “eğer emir’ül müminin, Ali b. Ebi talib (as)’ın ve o’nun soyundan gelen vasilerin velayeti üzere dosdoğru hareket etselerdi, onların emir ve yasaklarına uymak suretiyle itaat etselerdi, “onlara bol su verirdik” kalplerine imanı içirirdik. Ayette geçen yol (tarikat)’dan maksat, Ali’nin ve o’ndan sonraki vasilerin velayetine iman etmektir. (1)
Ayrıca bu konuda imamları hadisleri de mevcuttur. İmam Cafer sadık buyurdu ki: “Allah’ın kitabı dört şey içerir: onda açıklanmış deyişler, ifadeler vardır. İşaretler vardır. Mahsus olan, duyumsanabilen âlemin üzerinde bir başka âleme ilişkin gizli anlamlar, ince anlamlar vardır ve yüce manevi öğretiler vardır. Lafzi ifade, dış anlam topluluk için, herkes içindir. İşaretler, seçkinler, özel yetenekte olanlar içindir. Gizli anlamlar, letaif; Allah dostları (evliya) içindir. Yüce manevi öğretiler (hakikatler); nebilere, peygamberlere aittir.” (2) Ayrıca hz. Ali (as) da şöyle buyurmuştur: “kur’an’ı kerim’in hiçbir ayeti yoktur ki dört anlamı bulunmasın: zahir, batın, hadd, ve muttala’ zahir dil ile ikrar içindir, batın kalb ile kavramak ve tasdik içindir. Hadd, meşru ve caiz olanla olmayanı belirtir. Muttala’ ise Allah’ın her bir ayet ile insanda gerçekleştirmeyi irade buyurduğudur.” (3)

bakın değim gibi bu konuda bilgi istiyorsanız biraz araştırın.
biraz zahmet olacak ama me3leş

selamlar................
--------------------
1-Usul-u kafi c. 1 s. 306.
2-İslam felsefesi tarihi, Henry corbin, c.1 s. 33. iletişim yay.
3-İslam felsefesi tarihi, Henry corbin, c.1 s. 32. iletişim yay.
şehzade
temem heyye.sorarız akad a . Siteyi beğenmeyişimin şeffaflıkla bir alakaası yok..forum sayfası olmasına ragmen üye sayısının az olması..yani aktif değil..

ikincisi sana göre AYDIN ALEVİLER şeffaflıktan yanaymış ya.. neden gocunuyorsunki bundan her insan farklı düşünebilir.bazı kurallar zamana uyarlanabilir zaman ve mekana göre değişebilir, aleviik yaşantısı oluşumundan beri aynı mı ki,,,,,,,,

her cevap yazdığında bir zahmet ona sor buna sor diyorsun.neyi soracam tavsiye ettiğine göre düşünceleriniz bir aynı cevabı alacağım herhal.........
şehzade
ayrıca evet iskenderunluyum ama 4 senedir doğru düzgün orda kalmadım.istanbuldayım..akad ı da açıkçası hiç duymadım
Ebu-Esed
Es-Selam aleykum ve rahmetullahi ve bereketuhu ve hayrullahi ve hidayetuhu,

Kardeşler! Şunu anlamamız lazım: Burada kişilerin yani nefslerin isteklerini, düşüncelerini tartışmıyoruz. Allah'ın irade buyurduğu şeyleri tartışıyoruz. Ve şunu da kabul etmeliyiz ki konu Allah, O'nun yüce iradesi olunca, dünyevi sözler bunları açıklamakta, anlatmakta yetersiz kalır. Diğer bir değiş ile ne kadar O'nun hakkında konuşursanız konuşun, Allah'ın bereketi sayesinde "işitme" aşamasını aşıp "duyma" aşamasına geçmedikçe Sırrı anlayamazsınız.

Burada dini esaslara dair "şu yapılmalı", "bu yapılmalı" demek yanlış. Çünkü "Yasa" mutlaktır, zaman ve mekan ile sınırlı değildir. Bizim buradaki tartışmalarımız ancak Allah'ın iradesi hakkında mevcut olabilecek eksik ve yanlışlarımızı örtmeye, Takva yolunda daha emin adımlarla gitmemize hizmet etmelidir. Aksi taktirde İslam'a bidat ekleme hatasına gireriz.

Mekzun Sincarî kardeşim çok güzel deliller getiriyor burada, Allah'ın yasasını ortaya koyuyor. Onun yanlış düşüncede olduğunu iddia ediyor isek getireceğimiz delil yine Kur'an ve hadis ilminin esaslarına uygun rivayetlerdir.

Bu arada "Aydın" kelimesi günümüzde ne dediğine bakılmaksızın, çok konuşan, çok yazan herkese takılan bir lakap. Oysa aydınlık ne okuyarak, ne yazarak, ne de konuşarak elde edilebilir. İşte az bilip, çok demogoji yapan bu sözde aydın kesim değil midir ülkemizin mevcut duruma gelmesine neden olanlar? Bu bakımdan en hayırlısı çokça dinleyip çokça susmak, az konuşmaktır.

Sırra gelince o iki yüzü keskin bir kılıçtır. 3 yaşındaki çocuğa, ya da ehil olmayan birine verdiğinde kendini yaralar, elini kolunu koparır. Ehlinin elinde ise düşmana korku salar, o kılıç elinden düşmeden yenilgiye uğramayacağını bilir ve bunun için çaba gösterirler.

Selamlar
mekzunsincari
QUOTE(şehzade @ Jul 9 2008, 11:18 PM) *
ikincisi sana göre AYDIN ALEVİLER şeffaflıktan yanaymış ya.. neden gocunuyorsunki bundan her insan farklı düşünebilir.bazı kurallar zamana uyarlanabilir zaman ve mekana göre değişebilir, alevilik yaşantısı oluşumundan beri aynı mı ki,,,,,,,,
her cevap yazdığında bir zahmet ona sor buna sor diyorsun.neyi soracam tavsiye ettiğine göre düşünceleriniz bir aynı cevabı alacağım herhal.........

şehzade kardeşim
benim gocunduğum falan yok gocunmamı gerektiren bir nedende yok. "her koyun kendi bacağından asılır"

kesinlikle her insan farklı düşünebilir ve biz insanların düşüncesine saygılıyız. ama dini kurallar konusunda insanlar kendi düşünceleri ile hareket edemez.
unutmayın dinde reform olmaz dinde reform olursa dinde değişim olur. din değişirse özünü kaybeder. yolundan sapar farklı bir inanca dönüşür. bizim dini inancımız zamana ve mekana göre farklılık gösteremez değişemez.
biz sünniliği ve diğer dinleri bu yüzden eleştirirken onların düştüğü durumamı düşeceğiz.

alevilik yaşantısı oluşumundan beri aynımı soruna gelince yaşantısı farklı olabiliri değişebilirde ve değişmiştirde ama dini kurallar ebu said ten beri aynıdır değişemez değiştiren ise yalnıştır hatalıdır yoldan sapmıştır.

iskenderunlu olduğunuzu bildiğim için size iskenderun şeyhlerini tavsiye ettim. onlardan bir çoğunu da tanıyorum yüz yüze de konuşmuşum gerçekten alim hocalarımız. ama ben size falancaya gidin demiyorum siz kime gitmek isterseniz onun yanına gidin etrafınızdaki büyüklerinize sorun eminim onlar size yol göstereceklerdir.

benden aldığınız cevabın aynısını o şeyhlerden de alcağınıza neredeyse tam eminim alim hocalara sorarsanız. başkasına sorarsanız farklı bir şey söyleme ihtimali az olsada var.

gerisi size kalmış selamlar.....
siyah
bu konu şehzade isimli üyenin Arap Aleviliği ile ilgili sadece kendi oluşturduğu fikir ve anlayışları "gerçekmiş" gibi savunması, bu tavrının ve fikirlerinin Arap aleviliğiyle ilişkisi olmadığı ama vakıfmış gibi tartışmayı sürdürmesi gereği kilitlenmiştir.

hele ki "sır"rın yavuz döneminde meydana geldiği savunmak ve artık devir değişti diyerek "anlatalım, yarıştıralım" düşüncesiyle sıvazlamak yeni yetme bilgisiz bir nesle inandırılmış amaçlı ve parçalayıcı bir harekettir. daha önder ve inanışlarının ne olduğunu bilmeden bir inanışı eleştirmeye kalkmak hatadır. ilim sahiplerinin bu konu ile ilgili farklı düşüncelere sahip olduğunu/olabileceğini düşünmek ise gülünçtür. çünkü bizim inancımızın temeli "sır" dır. sen bu sırrı bilmezken kime anlatacaksın, niye anlatacaksın. bak ki sen dahi ne olduğunu bilmediğin için bu inancın temelini eleştiriyorsun. hem de popüler bir tarih meselesine dayandırarak. o dönemde yapılmaya başlanan takiyedir kardeşim. takiye başkadır sır başka. ama tavrın gereği bu konunun da bu şekilde tartışılmaya devam etmesini doğru bulmuyorum. boşuna olacağı ortada.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.