LA SEYFE ILLE ZULFIKKAR VELE FETE ILLA ALI
Resulallah Muhacirlerle Medine’ye goc edince ve ansarlardan destek alinca Musluman sayisi gunden gune artmaya baslar. Muslumanlarin sayilari uc, dort bine yaklasinca Muslumanlari onemsevmeyen sirk asiretlerini korku sarar. Butun asiretlerden toplanan hizipler. Muslumanlari buyuk tehlike olmadan onlari yok etmeye karar verirler. Butun asiretlerden hiziplerden hizipler toplandigi icin bu savasa “ahzab savasi” da denir.
Ehzablarn komutanlagin bin Abdulved el Amiri vardi. Amar ibdulved el amiri tek basina bin savasciya bedeldi. Hicbir savasta hicbir kalabalik onun onunde duramamistir.
Amar bin abdulved der: “siz diyorsunuz ki: sizlerden olenlerden cennete, bizden olenler ise ceheneme sizlerden gideceklerdir. Cennete gitmek isteyenler buyursun”
Ali’den baska kimseden ses cikmaz >. Resullallah her alinin ayaga kalkisinca onu yerine oturmasi ikaz eder. Amar ve naralar atmasi devam edince resulallah aliye izin verir ve derki:
“Bereze el iyman kullehe alel kufri kullehu”
Imanin tamami kufrun tamami karsisinda karar kilmistir.
Imam Ali Amar bin Abdulved’in karsisina dikilince amar bin abdulved sasiri ve Aliye: Ya Ali Baban benim arkasimdir. Seni oldurmek istemem. Send aha gencsin.
Imam Ali:
Sen beni oldurmek istemiyorsun ama ben seni oldurmek icin geldim.
Amar bu sozleri dunyunca: “Ya Ali! Sen vurusuma karsi okyamazsin. Cekil!
Imam Ali: Ya Amar ! Vurmaya basla bakalim.
Imam Ali’nin bu sozlerine amar bin abdulved sirretlenir ve hirsla imam Alinin bu sozlerine amar sirretlernir ve hirs;a imam Ali ‘ye saldir.
Imam Ali Amar bin abdulvede oyle bir kilic darbesi indiriki ana tini ve atin semerini ikiye boler. Imam Ali Amar bin abdulvedi atini ve atinin semerini bir kilic darbesiyle ikiye bolunce Cebrail ve digger Melaikeler: Le seyfe ille Zulfikar vele fete ille Ali” narasini atarlar. Cebrail ve melaikelerin seslerinin ogltusu butun gokyuzunu kaplar. Resullallaha sorarlarki : Gokyuzundeki ses oglutusunu nereden geliyyor?
Peygamber effendimiz: Bu ses oglutusu Cebrail ve melaikelerin sesleridir.
Imam Ali’nin Amar bin abdulvedi oldurdugunde resulallahin Imam Ali ýe yakistirdigi IMAN sifati Kurani kerimde Maidet suresinin besinci ayetinde zikredilmistir.
Ayet : “ Vemen yefkor bil iymani fekad habita emelehu ve huve fil ahiretti minel gasirin.
(kim imana kufrederse, inanmazsa ameli bos gitmistir. Ve ayni anda ahirette baybetmistir.)