May 2 2009, 09:27 PM
|
|
![]() Grup: Yeni- Forum Üyesi İleti: 63 Katılım: 15-September 08 Üye No: 363 |
HZ. MUHAMMED'İN HZ. ALİ'DE TANITIMI
Ali imamdır, hakimdir, hükmü benim hükmümdür. Ali'ye itaat eden bana etmiştir. Ali'ye muhalif olan bana olmuştur. Ali ümmetimin sadık dilidir.Hakkı batıldan ayırandır. Ali ümmetimin muhaddisçisidir,yüşasıdır, asıfıdır, şemunıdır. Ali Tevrat'ta ve Kur'an da hitta kapısıdır.Ali imanın kurtuluş gemisidir. Ali Allah'ın yerde hüccetidir. Allah'ın kopmaz ipi irvatulvuskadır. Ali Dünya'da imamdır. Ali Hak ile Hak Ali'yledir. EY ANSAR VE MUHACİRLER ÇOCUKLARINIZI ALİ'NİN SEVGİ VE TANITIMI İLE TERBİYE EDİNİZ. Yemin ederim beni hak peygamberi gönderen Allah'ın ulu izzeti ile beni Dünya insanlarının üstüne üst gönderen Allah için ya Ali sen vahyin eminisin sen Allah'ın hüccetisin. Sen her mumin ve muminatın seyyidisin. Takileri velayetinle mukafatlandıransın. Her imanın hakikatıdır. Ali'nin sevgisi cennettir. Ali'ye kin ve muhalefette olmak cehenneme girmektir. NOT: Şerafettin SERİN'nin Hz. Ali'den mucizeler adlı kitabından alıntıdır. (S. 111-112) -------------------- La Havla Vela Kuvvata İlla Billahi'l-Aliy'ul-Azim
لا سيف إلا ذوالفقار و لا فتى إلا علي EY ANSAR VE MUHACİRLER ÇOCUKLARINIZI ALİ'NİN SEVGİ VE TANITIMI İLE TERBİYE EDİNİZ. |
|
|
|
![]() |
May 4 2009, 08:33 AM
|
|
![]() Grup: Üye İleti: 60 Katılım: 18-January 08 Nereden: ORTADOĞUNUN ORTASI Üye No: 31 |
selam aleyke hayye ebu talib.
Ehlibeyten başka kim var ki tutunacağımız, Allah senin de emsalini arttrsın inşallah. SEN OLMASAYDIN, BENDEN SONRA MÜMİNLER TANINMAZDI - İmâm Hüseyin (a.s) babası Hz. Ali'den (a.s) şöyle nakletmiştir; dedi ki Resulullah (s.a.a) şöyle buyurdu: "Ey Ali, eğer sen olmasaydın, benden sonra müminler tanın-mazdı!"."[1] - Resulullah (s.a.a): "Eğer sen olmasaydın ya Ali, benden sonra müminler tanınmazdı."[2] - Resulullah (s.a.a): "Ey Ali, sen asla sapmazsın ve asla hata yapmazsın; sen olmasaydın, benden sonra Allah'ın hizbi (taraftarları) tanınmazdı."[3] - Resulullah (s.a.a): "Ali'nin hizbi, Allah'ın hizbidir; onun düşmanlarının hizbi ise Şeytan'ın hizbidir."[4] [1]- Uyûn-u Ahbâr-ir Rızâ, c.2, s.48, Menâkıb-u Ali b. Ebî Tâlib, s.70, El-Gadîr, c.11, s.123, Câmiü'l-Ehâdis (Suyûtî), c.16, s.262, Kenzü'l-Ummâl (Muttakî Hindî Hanefî), c.13, s.152 (az bir farkla). [2]- El-Müsterşed, s.637. [3]- Gâyetü'l-Merâm, c.1, s.92. [4]- İhkâkü'l-Hak, c.5, s.43, El-İsnâ Aşeriyye, s.61, El-Emâlî (Şeyh Sadûk), s.81, Bihârü'l-Envâr, c.38, s.95 -------------------- Ey Abdullah! Şeytan bu aldatıcı dünyada tuzaklarını kurmuş ve sadece bizim dostlarımızı avlamak istiyor. Ama ahiret dostlarımızın gözünde hiç bir şeyi onunla değiştirmeye razı olmayacakları kadar büyüktür.
İmam Sadık a.s. أباحسن لو كان حبك مدخلي**جهنم كان الفوز عندي جحيمها فكيف يخاف النار من بات موقنا**بأن أمير المــــــــؤمنين قسيمها |
|
|
|
Federal HZ. MUHAMMED'İN HZ. ALİ'DE TANITIMI May 2 2009, 09:27 PM
ebu talib HZ. MUHAMMED'İN HZ. ALİ'DE TANITIMI
Ali... May 3 2009, 12:32 PM
ensar Elinize sağlık Arkadaşlar Allah tüm Alevileri Ehli... May 3 2009, 05:45 PM
ebu talib Elinize sağlık Arkadaşlar Allah tüm Alevileri Ehli... May 3 2009, 08:50 PM![]() ![]() |
|
Basit Görünüm | Tarih : 8th September 2010 - 01:02 PM |
www.nihatcay.com
www.grupnidal.com
www.aleviforum.info
www.alevi-islam.com