![]() ![]() |
May 2 2009, 09:27 PM
|
|
![]() Grup: Yeni- Forum Üyesi İleti: 63 Katılım: 15-September 08 Üye No: 363 |
HZ. MUHAMMED'İN HZ. ALİ'DE TANITIMI
Ali imamdır, hakimdir, hükmü benim hükmümdür. Ali'ye itaat eden bana etmiştir. Ali'ye muhalif olan bana olmuştur. Ali ümmetimin sadık dilidir.Hakkı batıldan ayırandır. Ali ümmetimin muhaddisçisidir,yüşasıdır, asıfıdır, şemunıdır. Ali Tevrat'ta ve Kur'an da hitta kapısıdır.Ali imanın kurtuluş gemisidir. Ali Allah'ın yerde hüccetidir. Allah'ın kopmaz ipi irvatulvuskadır. Ali Dünya'da imamdır. Ali Hak ile Hak Ali'yledir. EY ANSAR VE MUHACİRLER ÇOCUKLARINIZI ALİ'NİN SEVGİ VE TANITIMI İLE TERBİYE EDİNİZ. Yemin ederim beni hak peygamberi gönderen Allah'ın ulu izzeti ile beni Dünya insanlarının üstüne üst gönderen Allah için ya Ali sen vahyin eminisin sen Allah'ın hüccetisin. Sen her mumin ve muminatın seyyidisin. Takileri velayetinle mukafatlandıransın. Her imanın hakikatıdır. Ali'nin sevgisi cennettir. Ali'ye kin ve muhalefette olmak cehenneme girmektir. NOT: Şerafettin SERİN'nin Hz. Ali'den mucizeler adlı kitabından alıntıdır. (S. 111-112) -------------------- La Havla Vela Kuvvata İlla Billahi'l-Aliy'ul-Azim
لا سيف إلا ذوالفقار و لا فتى إلا علي EY ANSAR VE MUHACİRLER ÇOCUKLARINIZI ALİ'NİN SEVGİ VE TANITIMI İLE TERBİYE EDİNİZ. |
|
|
|
May 3 2009, 12:32 PM
|
|
|
Grup: Misafir Üye İleti: 71 Katılım: 30-April 09 Üye No: 933 |
HZ. MUHAMMED'İN HZ. ALİ'DE TANITIMI Ali imamdır, hakimdir, hükmü benim hükmümdür. Ali'ye itaat eden bana etmiştir. Ali'ye muhalif olan bana olmuştur. Ali ümmetimin sadık dilidir.Hakkı batıldan ayırandır. Ali ümmetimin muhaddisçisidir,yüşasıdır, asıfıdır, şemunıdır. Ali Tevrat'ta ve Kur'an da hitta kapısıdır.Ali imanın kurtuluş gemisidir. Ali Allah'ın yerde hüccetidir. Allah'ın kopmaz ipi irvatulvuskadır. Ali Dünya'da imamdır. Ali Hak ile Hak Ali'yledir. EY ANSAR VE MUHACİRLER ÇOCUKLARINIZI ALİ'NİN SEVGİ VE TANITIMI İLE TERBİYE EDİNİZ. Yemin ederim beni hak peygamberi gönderen Allah'ın ulu izzeti ile beni Dünya insanlarının üstüne üst gönderen Allah için ya Ali sen vahyin eminisin sen Allah'ın hüccetisin. Sen her mumin ve muminatın seyyidisin. Takileri velayetinle mukafatlandıransın. Her imanın hakikatıdır. Ali'nin sevgisi cennettir. Ali'ye kin ve muhalefette olmak cehenneme girmektir. NOT: Şerafettin SERİN'nin Hz. Ali'den mucizeler adlı kitabından alıntıdır. (S. 111-112) (ebu talib)YA ALİ SENİ HAKKIYLA BİR BEN VE ALLAH,BENİDE HAKKIYLA BİR SEN VE ALLAH BİLİR*hz.Muhammed sallallahu aleyhi ve alihi vesellem*bu yazıyı yazdığın eline diline yüreğine ve okuyacak olanların hepsine selam olsun_federal_cığım |
|
|
|
May 3 2009, 05:45 PM
|
|
![]() Grup: Üye İleti: 60 Katılım: 18-January 08 Nereden: ORTADOĞUNUN ORTASI Üye No: 31 |
Elinize sağlık Arkadaşlar Allah tüm Alevileri Ehlibeytin şefaatine nail eylesin ve bizim ıslah olmamıza vesile olurlar, inşallah.
İMÂM ALİ'NİN (A.S) İSİMLENDİRİLMESİ 1) Kemâlü'd-Dîn kitabında Merhum Şeyh Sadûk kendi senediyle Mufazzal b. Ömer'den, o da İmâm Cafer-i Sâdık'tan (a.s), o da babalarından Resulullah'ın (s.a.a) şöyle buyurduğunu nakletmiştir: "Ben göğe (Mîrâc'a) çıkarıldığımda Rabbim (celle celâluhu) bana şöyle vahyetti: 'Ey Muhammed, hiç şüphesiz ben yeryüzüne baktım ve seni ondan seçtim ve böylece seni peygamber kıldım ve kendi ismimden sana bir isim türettim. Evet ben Mahmûd'um ve sen Muhammed. Sonra ikinci kere yere baktım, ondan Ali'yi seçtim ve onu senin için vasî, halife, kızının kocası ve zürriyetinin babası olarak karar kıldım. Ve onun için (de) isimlerimden bir isim türettim. Evet, ben "Aliyyü'l-A'lâ"-yım, o ise Ali'dir…" 2) Resulullah'ın (s.a.a) şöyle buyurduğu nakledilmiştir: "Kıyâmet günü olduğunda Ali b. Ebî Tâlib'i yedi isimle çağırırlar: Ya sıddık (ey çok doğru), ya Dâll (ey kılavuz), ya Âbid (ey ibâdet eden), ya Hâdi (ey hidâyet eden), ya Mehdi (ey hidâyet olunmuş), ya Fetâ (ey yiğit), ya Ali (ey Ali), sen ve yandaşların hesapsız olarak cennete geçin."[19] [18]- Kemâlü'd-Dîn, s.252. [19]- İhkâkü'l-Hak, c.4, s.300. İMÂM ALİ'NİN (A.S) BAZI LAKAPları VE KÜNYELERİ • İmâm Ali'nin (a.s) lakapları Murtazâ, Haydar ve Enzeü'l-Betîn'dir.(1) • Keşfü'l-Ğumme kitabında ise Hz. Ali (a.s) için şu la-kap ve künyeler sayılmıştır: "Emirü'l-Müminin (Mümin-lerin Emiri), Ya'subü'd-Dîn (dinin reisi), Murtazâ (razı olunmuş), Nefsü'r-Resul (Resulullah'ın canı-özü), Sâhibu'l-Livâ (sancak sahibi), Seyyidü'l-Arap (Arapların efendisi), Ebû'r-Reyhaneteyn (iki reyhanın babası), Hâdî (hidâyet edici), Fârûk (hakkı batıldan ayıran), Emîrü'l-Berere (iyilerin emîri)…"(2) • İmâm Ali'nin künyeleri şunlardır; Ebû'l-Hasan, Ebû's-Sıbtayn (iki torunun babası) ve Ebû Turâb; Ebû Turâb künyesi Resulullah (s.a.a) tarafından Hz. Ali'ye verilmiştir.(3) • İhkâku'l-Hak kitabında ise şöyle yazıyor: "Hz. Ali'nin künyesi Ebû'l-Hasan'dır; Resulullah ise ona Ebû Turâb künyesini takmıştır. Hz. Ali de en çok bu künyeyle çağrılmayı severdi."(4) [1]- Fezâilü'l-Hamse, c.1, s.205. [2]- Keşfü'l-Ğumme c.1, s.67. [3]- Fezâilü'l-Hamse, c.1, s.205, Menâkıb-u Ali b. Ebî Tâlib, s.8. [4]- İhkâkü'l-Hak, c.6, s.544. İMÂM ALİ'yi (A.S) TANIMANIN ZARURETİ -Resulullah (s.a.a): "Ya Ali, Allah'ı benden ve senden başkası hakkıyla tanımamıştır. Ve seni Allah'tan ve benden başka kimse hakkıyla tanımamıştır."(1) - Birçok hadiste Resulullah'tan (s.a.a) şöyle nakledilmiştir; buyurdu "Ya Ali, Allah'ı benden ve senden başkası (hakkıyla) tanımamıştır ve beni Allah'tan ve senden başkası (hakkıyla) tanımamamıştır ve seni Allah'tan ve benden başkası (hakkıyla) tanımamıştır."(2) - Resulullah (s.a.a): "Bilin ki, kim Ali'yi tanır ve onu severse, Allah ölüm meleğini Peygamberlere gönderdiği gibi ona gönderir ve Münker ve Nekîr'in korkularını ondan uzaklaştırır. Mezarını nurlandırır ve onu yetmiş yıllık mesafe kadar genişletir ve Kıyâmet günü onun yüzünü ak eder."(3) - Hz. Hüseyin (a.s) Resulullah'tan (s.a.a) bir hadiste şöyle nakletmiştir: "Kim Peygamberi (s.a.a) sevdiğini zanneder ama vasîyi (İmam Ali'yi)sevmezse hiç şüphesiz yalan söylemiştir. Ve kim Peygamberi tanıdığını zanneder ama vasîyi (İmam Ali'yi) tanımazsa hiç şüphesiz kâfir olmuştur."(4) - Ebû Sait-ı Hirevî'den senetli bir şekilde şöyle nakledilmiştir: 'İmâm Rızâ'dan (a.s) duydum ki, babaları kanalıyla Emirü'l-Müminin'den (a.s) şöyle naklediyordu: Dedi ki 'Resulullah'ın (s.a.a) şöyle dediğini duydum: "Ben Allah (c.c)'dan duydum ki şöyle buyurdu: 'Ali b. Ebî Tâlib benim kullarım üzerindeki hüccetim, beldelerimdeki nurum ve ilmimin eminidir. Onu tanıyanı cehenneme sokmayacağım; bana isyan etse (bazı günahları işlese) dahi ve onu inkâr edeni cennete sokmayacağım; bana (bazı konularda) itâat etse dahi."(5) - Esbağ b. Nübâte, Emirü'l-Müminin'den (a.s) şöyle duyduğunu nakleder; buyurdu: "Beni ve hakkımı tanımayan kimsenin vay haline' Bilin ki, hiç şüphesiz benim hakkım Allah'ın hakkıdır; bilin ki, hiç şüphesiz Allah'ın hakkı benim hakkımdır."(6) [1]- Menâkıb-u Âl-i Ebî Tâlib c.3, s.267. [2]- Ravzatü'l-Muttakîn, c.5, s.492. [3]- Bihârü'l-Envâr, c.27, s.114. [4]- Vesâilü'ş-Şîa, c.18, s.562. [5]- Bihârü'l-Envâr, c.27, s.116. [6]- Bihârü'l-Envâr, c.38, s.29, Menâkıb-u Âl-i Ebî Tâlib, c.3, s.62 ALINTIDIR. -------------------- Ey Abdullah! Şeytan bu aldatıcı dünyada tuzaklarını kurmuş ve sadece bizim dostlarımızı avlamak istiyor. Ama ahiret dostlarımızın gözünde hiç bir şeyi onunla değiştirmeye razı olmayacakları kadar büyüktür.
İmam Sadık a.s. أباحسن لو كان حبك مدخلي**جهنم كان الفوز عندي جحيمها فكيف يخاف النار من بات موقنا**بأن أمير المــــــــؤمنين قسيمها |
|
|
|
May 3 2009, 08:50 PM
|
|
|
Grup: Misafir Üye İleti: 71 Katılım: 30-April 09 Üye No: 933 |
Elinize sağlık Arkadaşlar Allah tüm Alevileri Ehlibeytin şefaatine nail eylesin ve bizim ıslah olmamıza vesile olurlar, inşallah. İMÂM ALİ'NİN (A.S) İSİMLENDİRİLMESİ 1) Kemâlü'd-Dîn kitabında Merhum Şeyh Sadûk kendi senediyle Mufazzal b. Ömer'den, o da İmâm Cafer-i Sâdık'tan (a.s), o da babalarından Resulullah'ın (s.a.a) şöyle buyurduğunu nakletmiştir: "Ben göğe (Mîrâc'a) çıkarıldığımda Rabbim (celle celâluhu) bana şöyle vahyetti: 'Ey Muhammed, hiç şüphesiz ben yeryüzüne baktım ve seni ondan seçtim ve böylece seni peygamber kıldım ve kendi ismimden sana bir isim türettim. Evet ben Mahmûd'um ve sen Muhammed. Sonra ikinci kere yere baktım, ondan Ali'yi seçtim ve onu senin için vasî, halife, kızının kocası ve zürriyetinin babası olarak karar kıldım. Ve onun için (de) isimlerimden bir isim türettim. Evet, ben "Aliyyü'l-A'lâ"-yım, o ise Ali'dir…" 2) Resulullah'ın (s.a.a) şöyle buyurduğu nakledilmiştir: "Kıyâmet günü olduğunda Ali b. Ebî Tâlib'i yedi isimle çağırırlar: Ya sıddık (ey çok doğru), ya Dâll (ey kılavuz), ya Âbid (ey ibâdet eden), ya Hâdi (ey hidâyet eden), ya Mehdi (ey hidâyet olunmuş), ya Fetâ (ey yiğit), ya Ali (ey Ali), sen ve yandaşların hesapsız olarak cennete geçin."[19] [18]- Kemâlü'd-Dîn, s.252. [19]- İhkâkü'l-Hak, c.4, s.300. İMÂM ALİ'NİN (A.S) BAZI LAKAPları VE KÜNYELERİ • İmâm Ali'nin (a.s) lakapları Murtazâ, Haydar ve Enzeü'l-Betîn'dir.(1) • Keşfü'l-Ğumme kitabında ise Hz. Ali (a.s) için şu la-kap ve künyeler sayılmıştır: "Emirü'l-Müminin (Mümin-lerin Emiri), Ya'subü'd-Dîn (dinin reisi), Murtazâ (razı olunmuş), Nefsü'r-Resul (Resulullah'ın canı-özü), Sâhibu'l-Livâ (sancak sahibi), Seyyidü'l-Arap (Arapların efendisi), Ebû'r-Reyhaneteyn (iki reyhanın babası), Hâdî (hidâyet edici), Fârûk (hakkı batıldan ayıran), Emîrü'l-Berere (iyilerin emîri)…"(2) • İmâm Ali'nin künyeleri şunlardır; Ebû'l-Hasan, Ebû's-Sıbtayn (iki torunun babası) ve Ebû Turâb; Ebû Turâb künyesi Resulullah (s.a.a) tarafından Hz. Ali'ye verilmiştir.(3) • İhkâku'l-Hak kitabında ise şöyle yazıyor: "Hz. Ali'nin künyesi Ebû'l-Hasan'dır; Resulullah ise ona Ebû Turâb künyesini takmıştır. Hz. Ali de en çok bu künyeyle çağrılmayı severdi."(4) [1]- Fezâilü'l-Hamse, c.1, s.205. [2]- Keşfü'l-Ğumme c.1, s.67. [3]- Fezâilü'l-Hamse, c.1, s.205, Menâkıb-u Ali b. Ebî Tâlib, s.8. [4]- İhkâkü'l-Hak, c.6, s.544. İMÂM ALİ'yi (A.S) TANIMANIN ZARURETİ -Resulullah (s.a.a): "Ya Ali, Allah'ı benden ve senden başkası hakkıyla tanımamıştır. Ve seni Allah'tan ve benden başka kimse hakkıyla tanımamıştır."(1) - Birçok hadiste Resulullah'tan (s.a.a) şöyle nakledilmiştir; buyurdu "Ya Ali, Allah'ı benden ve senden başkası (hakkıyla) tanımamıştır ve beni Allah'tan ve senden başkası (hakkıyla) tanımamamıştır ve seni Allah'tan ve benden başkası (hakkıyla) tanımamıştır."(2) - Resulullah (s.a.a): "Bilin ki, kim Ali'yi tanır ve onu severse, Allah ölüm meleğini Peygamberlere gönderdiği gibi ona gönderir ve Münker ve Nekîr'in korkularını ondan uzaklaştırır. Mezarını nurlandırır ve onu yetmiş yıllık mesafe kadar genişletir ve Kıyâmet günü onun yüzünü ak eder."(3) - Hz. Hüseyin (a.s) Resulullah'tan (s.a.a) bir hadiste şöyle nakletmiştir: "Kim Peygamberi (s.a.a) sevdiğini zanneder ama vasîyi (İmam Ali'yi)sevmezse hiç şüphesiz yalan söylemiştir. Ve kim Peygamberi tanıdığını zanneder ama vasîyi (İmam Ali'yi) tanımazsa hiç şüphesiz kâfir olmuştur."(4) - Ebû Sait-ı Hirevî'den senetli bir şekilde şöyle nakledilmiştir: 'İmâm Rızâ'dan (a.s) duydum ki, babaları kanalıyla Emirü'l-Müminin'den (a.s) şöyle naklediyordu: Dedi ki 'Resulullah'ın (s.a.a) şöyle dediğini duydum: "Ben Allah (c.c)'dan duydum ki şöyle buyurdu: 'Ali b. Ebî Tâlib benim kullarım üzerindeki hüccetim, beldelerimdeki nurum ve ilmimin eminidir. Onu tanıyanı cehenneme sokmayacağım; bana isyan etse (bazı günahları işlese) dahi ve onu inkâr edeni cennete sokmayacağım; bana (bazı konularda) itâat etse dahi."(5) - Esbağ b. Nübâte, Emirü'l-Müminin'den (a.s) şöyle duyduğunu nakleder; buyurdu: "Beni ve hakkımı tanımayan kimsenin vay haline' Bilin ki, hiç şüphesiz benim hakkım Allah'ın hakkıdır; bilin ki, hiç şüphesiz Allah'ın hakkı benim hakkımdır."(6) [1]- Menâkıb-u Âl-i Ebî Tâlib c.3, s.267. [2]- Ravzatü'l-Muttakîn, c.5, s.492. [3]- Bihârü'l-Envâr, c.27, s.114. [4]- Vesâilü'ş-Şîa, c.18, s.562. [5]- Bihârü'l-Envâr, c.27, s.116. [6]- Bihârü'l-Envâr, c.38, s.29, Menâkıb-u Âl-i Ebî Tâlib, c.3, s.62 ALINTIDIR. (ebu talib)ENSAR dostum yazılarına bayılıyorum gerçekten özellikle hadisleri meveline ehli beyt as_dan almanıda takdir ediyorum ve tabiki yazılarında salavatlarada dikkat etmen çok hoşuma gidiyor salavatları epter getirmiyorsun özelliklle imamları zikredeceğin zaman selam vermen çok güzel inşaalah senin gibi bilinçli Alevi ehli beyt as taraftarları gençleri çoğalması dileğiyle ancak o zaman Aleviliğin ne kadar kutsi bir yapı olduğunu anlayacaklar inşaalah velayetin aşkı ile... |
|
|
|
May 4 2009, 08:33 AM
|
|
![]() Grup: Üye İleti: 60 Katılım: 18-January 08 Nereden: ORTADOĞUNUN ORTASI Üye No: 31 |
selam aleyke hayye ebu talib.
Ehlibeyten başka kim var ki tutunacağımız, Allah senin de emsalini arttrsın inşallah. SEN OLMASAYDIN, BENDEN SONRA MÜMİNLER TANINMAZDI - İmâm Hüseyin (a.s) babası Hz. Ali'den (a.s) şöyle nakletmiştir; dedi ki Resulullah (s.a.a) şöyle buyurdu: "Ey Ali, eğer sen olmasaydın, benden sonra müminler tanın-mazdı!"."[1] - Resulullah (s.a.a): "Eğer sen olmasaydın ya Ali, benden sonra müminler tanınmazdı."[2] - Resulullah (s.a.a): "Ey Ali, sen asla sapmazsın ve asla hata yapmazsın; sen olmasaydın, benden sonra Allah'ın hizbi (taraftarları) tanınmazdı."[3] - Resulullah (s.a.a): "Ali'nin hizbi, Allah'ın hizbidir; onun düşmanlarının hizbi ise Şeytan'ın hizbidir."[4] [1]- Uyûn-u Ahbâr-ir Rızâ, c.2, s.48, Menâkıb-u Ali b. Ebî Tâlib, s.70, El-Gadîr, c.11, s.123, Câmiü'l-Ehâdis (Suyûtî), c.16, s.262, Kenzü'l-Ummâl (Muttakî Hindî Hanefî), c.13, s.152 (az bir farkla). [2]- El-Müsterşed, s.637. [3]- Gâyetü'l-Merâm, c.1, s.92. [4]- İhkâkü'l-Hak, c.5, s.43, El-İsnâ Aşeriyye, s.61, El-Emâlî (Şeyh Sadûk), s.81, Bihârü'l-Envâr, c.38, s.95 -------------------- Ey Abdullah! Şeytan bu aldatıcı dünyada tuzaklarını kurmuş ve sadece bizim dostlarımızı avlamak istiyor. Ama ahiret dostlarımızın gözünde hiç bir şeyi onunla değiştirmeye razı olmayacakları kadar büyüktür.
İmam Sadık a.s. أباحسن لو كان حبك مدخلي**جهنم كان الفوز عندي جحيمها فكيف يخاف النار من بات موقنا**بأن أمير المــــــــؤمنين قسيمها |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Basit Görünüm | Tarih : 8th September 2010 - 12:56 PM |
www.nihatcay.com
www.grupnidal.com
www.aleviforum.info
www.alevi-islam.com