IPB

Hoşgeldiniz ( Giriş | Kayıt Ol )

De ki: "Ben, buna karşılık sizden, Ehli-beyt'imi sevmeniz dışında bir ücret istemiyorum” (Şura-23)

NUSAYRİALEVİ CHAT

> MUHAMMED BİN NUSAYR HAKKINDA İMAM HASAN EL-ASKERİ (AS)’DEN HADİSLER.
Ehlibeyt-Dostu
mesaj Apr 11 2009, 01:02 PM
İleti #1

Grup: Kıdemli Üye
Üye No: 35

MUHAMMED BİN NUSAYR HAKKINDA İMAM HASAN EL-ASKERİ (AS)’DEN HADİSLER.

Uzun bir hadiste : “...11. İmam Hasan el-Askeri (as) dedi ki : Muhammed bin Nusayr nurum, kapım, benden sonra söylediği şeylere hüccetimdir. Kendisi doğruluk üzerindedir, yalan yoktur.” (Hüseyn bin Hamdan el-Hasibi “el-Hidayet’ül Kübra” Kısmil Ebvâb S.84)

Hüseyn bin Hamdan el-Hasibi’den, Muhammed bin Salih eş-Şibi dedi ki: Ali bin Hassan dedi ki: Düşmanlardan bir grup Muhammed bin Nusayr’ın maneviyatı iddia ettiğini söylediklerini işittim. Sonra onun yanına gittim ve dedim ki: “Sizin maneviyatı (tanrılık-peygamberlik vs.) iddia ettiğinizi düşmanlardan ve kincilerden işittim.” Dedi ki: “Vallahi onlar Emir’ül Mümin’e ve diğer imamlara yalan isnad ettiler.” (Hüseyn bin Hamdan el-Hasibi “el-Hidayet’ül Kübra” Kısmil Ebvâb S.85)

El-Hasibi’nin tespitinde, Ali bin Abdulgaffar dedi ki: Şiadan Muhammed bin Nusayr hakkında söylentiler çoğaldı, ben Ebu Muhammed el-Hasan el-Askeri (as)’ye mektup yazarak, bazıları sizin hakkınızda rablık iddiasında bulunuyorlar ey seyyidim. Bunlarla ilgili şeyi beni bilgilendir ki onunla amel edeyim. Bana buyurdu ki : Onların dediklerini biz onlardan daha iyi biliyoruz. Muhammed bin Nusayr bunu nasıl der ki, hüdada o benim kapımdır, tıpkı Selman ın Hz. Ali nin kapısı olduğu gibi. (Hüseyn bin Hamdan el-Hasibi “el-Hidayet’ül Kübra” Kısmil Ebvâb S.85)
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Yanıtlar (1 - 2)
Qizilbash
mesaj Mar 7 2010, 01:55 AM
İleti #2

Grup: Misafir Üye

Üye No: 1,177

Bu hadisten baska, Muhammed bin Nusayr'i anlatan hadisler yok mu? Verilen kaynak hakkinda biraz bilgi verebilirmisiniz? Hasibi'nin kendi eseri midir?

+Quote Post
ecolis
mesaj Jun 20 2010, 12:55 PM
İleti #3

Grup: Yeni- Forum Üyesi

Üye No: 439

QUOTE(Qizilbash @ Mar 7 2010, 02:55 AM) *
Bu hadisten baska, Muhammed bin Nusayr'i anlatan hadisler yok mu? Verilen kaynak hakkinda biraz bilgi verebilirmisiniz? Hasibi'nin kendi eseri midir?

Hidayet el kubra Seyyit Hamdan el hasinin eseridir.

Muhammed bin Nusayri anlatan başka hadis olup olmadığını Sevgili ESAT sanırım cevaplayabilir.bende merak ediyorum.....

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 kullanıcı bu başlığı okuyor (2 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 üye:

- Basit Görünüm Tarih : 8th September 2010 - 01:01 PM
DOST SİTELER

www.nihatcay.com
www.grupnidal.com
www.aleviforum.info
www.alevi-islam.com