IPB

Hoşgeldiniz ( Giriş | Kayıt Ol )

De ki: "Ben, buna karşılık sizden, Ehli-beyt'imi sevmeniz dışında bir ücret istemiyorum” (Şura-23)

NUSAYRİALEVİ CHAT

> insan inancını kaybederse ???
rada
mesaj Feb 19 2009, 01:34 AM
İleti #1

Grup: Misafir Üye

Üye No: 479

merhaba arkadaşlar bu konu bugünlerde benim kafamı iyice kurcalıyor. bu soru nerden mi geldi aklıma ? topluma genel bakıştan sonra edindiğim izlenim ve vardığım sonuc.asimile olma tehlikesi içerisindeyiz.birbirimize düşüyoruz.bazıları bizim hakkımızda alakası olmayan şeyler söylemeye başladı, her kafadan bir ses çıkar oldu doğruyla yanlışı ayırt edemez olduk.peki bunların sebebi ne ? neden bunlara gerek duyuyoruz acaba çoğu insanımızın inancını kaybetmesinden mi ?bunun yüzünden kendini boşlukta hissettiğinden mi ?biz nasıl insanlardık nasıl bir değişime uğradık inancımızı nasıl kaybettik ?bir çoğumuzda inancımızı yeni kaybetmeye başladık.bunları yeni yaşayanlar adına soruyorum insan inancını kaybederse ne olur ??
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Yanıtlar
dr-ersin
mesaj Feb 19 2009, 03:37 AM
İleti #2

ziyaretçiler

uzun lafa gerek yok ......
bir bosluktaymış gibi hisseden ve yasadıgı toplumun dışına cıkınca herşey olmaya hazır bunca gencımız varken sadece tekrar etmek kalıyor bizlere...
NELER OLUYOR BİLİYOR MUSUNUZ? sayayım..

BİZİ BİZ EDEN HERSEY YOK YOLUYOR...
kendi soyundan utanan bir nesil yetişiyor..
hersey ve herkes olmaya hazır bir nesil yetisiyor.
ve o neslin kendini hissetmemesi için bircok alakasız insan durmadan calısıyor.
özellikle okuyan genclik kendini ifade etmek için bir gruba üye olmak icin can atıyor.
o grup ister sol olsun ister sag olsun ister milliyecci olsun ister yahhudi oldun ister dinsiz olsun ister kurd olsun,,,
yani bi şey olsun......
nasıl bu noktaya geldik yahuuu..
dunyanın en sosyal yapısının icindeyken nasıl boyle bir arayıs dogdu...
sorgulayalım....

kendi dilinin dininin degerini bilmeyen toplum nasıl olustu, ya da olusturuldu?
ve bunca sorunlar tartısılırken BİZİM din adamlarımız neden magaradan cıkıpta bir acıklama bile yapmadılar.
BALIK BASTAN KOKAR UNUTMAYALIM BUNU...
gunde 3000ytl (üç milyar) ciro yapan din adamlarımız var... ben onlara asla seyh demiyorum.,,,

ve universiteyi kazanınca ipini koparan istisna kızlarımız.
bu konuyu tartısmak için zaman harcamak istemiyorum...
dal- dal- dalllll

ve diger KOPMA noktamız; yanlış evlilikler.. istisnaları hosgorerek sonuçlarına katlandıgımız evlilikler..
mazeret bulmakta o kadar ustayız ki kendi soyledigimiz yalana kendimiz inanabiliyoruz bugun oldugu gibi..
abisi yada ablası, kuzeni, akrabası böyle evlilik yapanlar bunun reklamını o kadar guzel yaptılar ki kendileri bile soyledikleri yalana inandılar..
VE İNANDIRMAK İÇİN tekrar yalana sarıldılar.
herkesin kapısını actıgını dusunun.......
neler olacak acaba 3 yıl sonra.....
ZATEN OLAN OLMUS DEMESİN KİMSE...
bizi yok eden en buyuk tehlike bu dostlar. herkes gereken tepkiyi kardeşine babasına arkadasına akrabasına bile gostersin. YOKSA buralarda nutuk atmanın hiçbir faydası olmayacak kimseye.
yakın bir zamanda bir seyh kızının boyle bir evliligini duyarsanız sasırmayın.
ama asla onu örnek almayın.........

ALLAH KORUSUN.
Go to the top of the page

+Quote Post

Bu başlıktaki mesajlar
rada   insan inancını kaybederse ???   Feb 19 2009, 01:34 AM
dr-ersin   uzun lafa gerek yok ...... bir bosluktaymış gibi h...   Feb 19 2009, 03:37 AM

Fast ReplyReply to this topicStart new topic
2 kullanıcı bu başlığı okuyor (2 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 üye:

- Basit Görünüm Tarih : 8th September 2010 - 01:09 PM
DOST SİTELER

www.nihatcay.com
www.grupnidal.com
www.aleviforum.info
www.alevi-islam.com