IPB

Hoşgeldiniz ( Giriş | Kayıt Ol )

De ki: "Ben, buna karşılık sizden, Ehli-beyt'imi sevmeniz dışında bir ücret istemiyorum” (Şura-23)

NUSAYRİALEVİ CHAT

Reply to this topicStart new topic
> tekebaşı beldesi (cilli köyü)
meshout
mesaj Apr 6 2008, 12:13 AM
İleti #1

Grup: Üye
Üye No: 108

hatay 'ın samandağ ilçesinde bulunan bir yer... cilli değince ilk akla gelen şey nusayri olduğun oluyor. hala eski alışkanlıklarını bırakmamış ama aynı zamanda günümüz koşullarına ayak uyduran bir belde. en son model arabaların yanı sıra aynı çoklukta eşşek arabalarınıda görebilirsiniz. eski toprak evlerle yeni ve lüks evler hep yan yana. bunun sebebide halkının çok çalışkan olması ve gurbette kazandığını kendi tprağına yatırması.

insanın çok güzel huzur bulabileceği biyer.hemen yanındaki köyde aynı şekilde: meydan köyü... hatta o kadar benziyorlarki iki köy arasındaki sınır bile tam olarak bilinmiyor. meydan köyünün birde denizi var ve bu deniz tamamen kumsaldan oluşuyor. samadağın çevlik beldesine kadar uzanan bi kumsalki dünyanın en uzun 3 kumsalı arasında...

şimdilik resim yok yanımda ama en kısa zamanda koymaya çalışacam...
Go to the top of the page

+Quote Post
Sabuniddi
mesaj Oct 29 2008, 07:52 PM
İleti #2

Grup: Yeni- Forum Üyesi

Üye No: 384

Selamın Aleyküm Din Kardeşim Ben Mersinde Yaşıyorum Yalnız Büyük Dedemin Cilli Köyünden Geldiğini Biliyorum Tam Olarak Ne Tarafta Bana Biraz Açıklarmısın ve Sabuniddi Cilli Varmış Ayrıca Tam Olarak Nerede Bu Çok Merak Ediyorum Şimdiden Teşekkürler

+Quote Post
Ebu-Esed
mesaj Oct 30 2008, 11:41 AM
İleti #3

Grup: Misafir Üye

Nereden: Gelsenkirchen/ALMANYA
Üye No: 226

Cilli Köyü'nün yerini aşağıdaki linke tıklayarak görebilirsiniz...

Cilli Köyü'nün GoogleMaps'te konumu...

+Quote Post
Aristo
mesaj Oct 31 2008, 12:12 AM
İleti #4

Grup: Kıdemli Üye
Üye No: 139

QUOTE(Sabuniddi @ Oct 29 2008, 07:52 PM) *
Selamın Aleyküm Din Kardeşim Ben Mersinde Yaşıyorum Yalnız Büyük Dedemin Cilli Köyünden Geldiğini Biliyorum Tam Olarak Ne Tarafta Bana Biraz Açıklarmısın ve Sabuniddi Cilli Varmış Ayrıca Tam Olarak Nerede Bu Çok Merak Ediyorum Şimdiden Teşekkürler

Dogrusu sabunit ilcillidir.Samandagının hemen kuzey doğusunda yer alır.Birde sabunit il muğayrun vardır ki şuan orada maalesef dininden dönmüş az bir kitle mevcuttur.İşin kötüsü şii mezhebine uyacaklarına sunni emevi mezhebine tabi olmuşlardır.Ama büyük dedenin geldiği yer olan sabunit ilcilliy %100 katışıksız alevi nusayri köyüdür.Cilli köyüne varmadan solda-sağda olduğundan ona cilli nin sabunu yani cilli nin dirseği anlamında sabunitil cilli denmiştir.Şuandaki adı çöğürlü köyü olmuştur.Sana yakın zamanda yaşanmış sizin köyle ilgili bir şey anlatmak istiyorum.80 den önce köyün önünden geçmekte olan bir kara köseli (yukarıda bire sunni köyü)selam yerine merhaba derdi.Buna kızan köyün baba yiğitlerinden bir şahıs,dur demiş merhabada neyin nesi selamu aleykum deyip gececeksin demiş.Adamda siz alevisiniz sizin ne selamınız alınır nede verilir demiş.Bizimki kim sana bunları öğretti demiş,oda cami imamı demiş.Güzel o zaman yukarı cıktığında o imamına söyle biz islamız ve selamı bize değil Allaha veriyorsun bizde Allahın selamına sana iade ederiz.2,3 GUN SONRA ADAM TEKRAR MERKEZE İNMEK İÇİN KÖYÜN ORTASINDAN GECMEK ZORUNDA,SELAM YERİNE MERHABA DEMEZ Mİ?BİZİMKİ BAK ARKADAŞ BİZ SENİ GÖRMEDİK SEN GERİ GİDİP TEKRAR GEC VE MERHABA YERİNE SELAMU ALEYKUM DE.ADAMDA SİZİN SELAMINIZ NE ALINIR NE VERİLİR DEMEZ Mİ?ADAM OLMAZ DER MERHABA DAN BAŞKA DEMEM DER.BUNUN ÜZERİNE SABRI TAŞAN DELİKANLI BİR GÜZEL ADAMI HIRPALAR.BUNUN ÜZERİNE ADAM GERİ GİDİP SELAMU ALEYKUM DER.KAHVEHANEDE OTURAN HERKES AYAĞA KALKARAK VE ALEYKUMUSSELAM DER.O GUN BUGUNDUR O YOLDAN GECEN HERKES SELAM VERMEDEN GECMEZ OLMUŞ.

+Quote Post

Fast ReplyReply to this topicStart new topic
2 kullanıcı bu başlığı okuyor (2 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 üye:

- Basit Görünüm Tarih : 9th September 2010 - 10:31 PM
DOST SİTELER

www.nihatcay.com
www.grupnidal.com
www.aleviforum.info
www.alevi-islam.com