Feb 17 2010, 01:00 PM
|
|
![]() Grup: Yeni- Forum Üyesi İleti: 62 Katılım: 15-September 08 Üye No: 363 |
Değerli kardeşlerim,
Malumunuz alevi çalıştayı gündemde. Sizce bu çalıştaylarda bektaşilerle ittifak yapılması uygun mudur değil midir? Neden uygundur ya da değildir? Düşüncelerinizi bekliyorum. saygılarımla -------------------- La Havla Vela Kuvvata İlla Billahi'l-Aliy'ul-Azim
لا سيف إلا ذوالفقار و لا فتى إلا علي EY ANSAR VE MUHACİRLER ÇOCUKLARINIZI ALİ'NİN SEVGİ VE TANITIMI İLE TERBİYE EDİNİZ. |
|
|
|
![]() |
Feb 17 2010, 01:03 PM
|
|
Din kardeşlerimizden başka kimseden medet ummamalıyız, önce bu durumun farkında olmalıyız. Bizi bizden başkası anlayamaz, bu yüzden kendi içimizde birlik olmamız gerekir. Mümin, müminin kardeşidir.
Bektaşi Alevileriyle ittifak etmemek bizim için daha hayırlı olur, çünkü biz onlardan farklıyız. -------------------- La Havla Vela Kuvvata İlla Billahi'l-Aliy'ul-Azim
لا سيف إلا ذوالفقار و لا فتى إلا علي EY ANSAR VE MUHACİRLER ÇOCUKLARINIZI ALİ'NİN SEVGİ VE TANITIMI İLE TERBİYE EDİNİZ. |
|
|
|
Feb 23 2010, 05:31 PM
|
|
|
Grup: Admin İleti: 325 Katılım: 2-April 08 Nereden: Yönetim Üye No: 104 |
Bektaşileri bir öcü gibi görmeyelim...
-------------------- Kızgınlığım, dost gibi görünüp dost olmayana. Öfkem, Özünde Kalbinde olanı Nefsinde yok edene. Cesaretim, Geçmişte yaşayan bunlara ödün vermeyen bu yol uğruna Katledilen Atalarımızdandır.
La fetâ illâ Ali, ve la seyf illâ Zulfikâr لا فتى الا علي و لا سيف الا ذوالفقار |
|
|
|
Mar 7 2010, 01:47 AM
|
|
|
Grup: Misafir Üye İleti: 5 Katılım: 7-January 10 Üye No: 1,177 |
Bektasi dediginiz kisileri nasil tanimliyorsunuz? Yani Bektasi dediginiz kisiler, kimlerdir?
|
|
|
|
Mar 26 2010, 03:29 PM
|
|
|
Grup: Yeni- Forum Üyesi İleti: 1 Katılım: 17-December 09 Üye No: 1,093 |
Ben derim ki: Birlikten güc dogar sonucta inandigimiz SAH ayni, zaten yeterince dücman var türkiyede, oyüzden bektasileri dost olarak görmek daha mantikli diye düsünüyorum.
|
|
|
|
Apr 28 2010, 06:46 PM
|
|
|
Grup: Yeni- Forum Üyesi İleti: 1 Katılım: 23-January 09 Nereden: serbest Üye No: 675 |
inandığımız ŞAH aynı ama yetişme tarzımız eğitimiz kültürümüz farklı. inanın biraraya gelsek düşünce farklılığımızdan, çeşitli alanlarda inanç çatışmaları doğacak en iyisi kafirun suresi onlarınki kendine bizimki bize
|
|
|
|
May 1 2010, 10:29 AM
|
|
|
Grup: Admin İleti: 325 Katılım: 2-April 08 Nereden: Yönetim Üye No: 104 |
Bazı kardeşlerimiz, hatta derneklerimizden bir kaçı, İran daki şii kesmine doğru kaymakta ve desteklemekte , bence bu durum daha vahim ve tehlikeli o kesimlerle (şii)yakından uzaktan din bağımız ve inanç uyumumuz yok sadece 12İmamı kabul etmelerinden başka.
Düşünce olarak en yakın Bektaşilerdir ve inançta kısmen farklılıklar olsada yollarda tamamen aynıyız benim fikrim biribirimizi korumalı desteklemeliyiz. Not:Güner Ümit olayında,Recai Kutan ın hakaretinde verdikleri tepki,daha dün Samandağındaki Şeyhlerin davasında bize en yakın destek Bektaşilerden geldi unutmayalım... -------------------- Kızgınlığım, dost gibi görünüp dost olmayana. Öfkem, Özünde Kalbinde olanı Nefsinde yok edene. Cesaretim, Geçmişte yaşayan bunlara ödün vermeyen bu yol uğruna Katledilen Atalarımızdandır.
La fetâ illâ Ali, ve la seyf illâ Zulfikâr لا فتى الا علي و لا سيف الا ذوالفقار |
|
|
|
Jun 16 2010, 01:01 PM
|
|
inandığımız ŞAH aynı ama yetişme tarzımız eğitimiz kültürümüz farklı. inanın biraraya gelsek düşünce farklılığımızdan, çeşitli alanlarda inanç çatışmaları doğacak en iyisi kafirun suresi onlarınki kendine bizimki bize Değerli kardeşim, size aynen katılıyorum. -------------------- La Havla Vela Kuvvata İlla Billahi'l-Aliy'ul-Azim
|
|
|
![]() ![]() |
|
Basit Görünüm | Tarih : 30th July 2010 - 10:21 PM |
www.nihatcay.com
www.grupnidal.com
www.aleviforum.info
www.alevi-islam.com